уторак, 15. мај 2012.

Putevi vina Srbije veliki turistički potencijal


Putevi vina Srbije, tj poseta vinarija je veliki turistički potencijal Srbije, posebno ako je u kombinaciji sa posetom znamenitosti , kulturnih dešavanjima, vinskih manifestacija I drugim različitim aktivnostima na vinskim područjima. Sve skupa može biti način da se turisti edukuju, borave u prirodi, druže se sa proizvođačima I prevashodno uživaju u dobrim vinima.

Vinski turizam između ostalog obuhvata: degustaciju vina, vino I vinsku gastronomiju najbolja kombinacija je kada su u pitanju lokalni specijaliteti, dnevnu I višednevnu rekreaciju, ponudu kulturnih I prirodnih,kao I aktivnosti koje su dostupne u određenom vinskom region, ekonomsku I socijalnu korist od vinskog turizma, povećan broj  domaćih I stranih posetilaca, produženo vreme boravka, veću potrošnju I zadovoljstvo posetilaca koji žele da dožive vinograd, kompletan process nastajanja I skladištenja vina, I naravno pre svega degustaciju I kupovinu . Neophoodno je širenje vinske culture, edukacija u svakom smislu vinskih tura kao I pružaoca usluga u vinskom turizmu ( od držanja čaše, izbora čaše za određeno vino …). U vinske priče je neophodno udenuti malo legend, istorije, culture … obojiti je specifičnim šarmom.

Vinski turizam je važna karika za razvoj I iskorišćenje lokalnih potencijala na nivou vinskih destinacija I regiona, a neophodni preduslovi su: dobra infrastrukturna povezanost, umrežavanj I povezivanje svih pružaoca usluga na nivou destinacije kako bi goste privukli I zadržali specifičnim aktivnostima.

Нема коментара:

Постави коментар