уторак, 22. мај 2012.

Nesto novosti iz sveta domaćeg turizma – Pokreni se upoznaj Srbiju


IV Kongres banja sa međunarodnim učešćem (15. I 16.05.2012.godine Vrnjačka Banja ) tražio je odgovore na pitanja ‘’Kako da zdravstveni turizam postane profitabilan, medicinski I turistički utemeljen I zakonski od države podržan.

Srbija se predstavila na Međunarodnom sajmu turizma CroTour 2012 (Zagrebački velesajam 9.-12.05.2012.

Otvaranje sezone u Skadarliji, boemskoj četvrti I jednoj od TOP 10 destinacija Beograda, prisustvovali gosti iz zbratimljene opštine Ilo Sacre iz Brisela.

Ozbiljan doprinos kvalitetu razvoja turizma pružio ‘’FORUM USPEŠNIH ŽENA U OBLASTI TURISTIČKE INDUSTRIJE’’ održan u organizaciji Udruženja ugostiteljstva I turizma Privredne komore Beograda.

Realizacija projekta ‘’Još neotkriveni Nacionalni park Đerdap’’ podrazumeva da prirodne vrednosti parka, uz kontrolisanu posetu, budu dostupni domaćim I stranim turistima.

Specijalnoj bolnici za lečenje I rehabilitaciju ‘’Merkur’’ Vrnjačka Banja, u kojoj je otvoren novi balneo centar, prošireno je indikaciono područje na fizikalnu medicine I rehabilitaciju.

U Kanjiži završena prva faza infrastrukturnog uređenja auto kampa ‘’Tiski cvet’’.

Jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija Srbije I Vojvodine, Salaš Đorđević, izašao je na tržište pod sloganom ‘’Čarolija davnih dana’’.

Sajt Puta Vina Srbije www.PutVinaSrbije.rs objedinjuje ponudu vinskih tura, vinarija, destinacija koje organizuju vinske manifestacije, ponudu smeštaja I ugostiteljskih objekata na vinskim putevima. Po rečima autora sajta Put vina Srbije nije agencija, već servis koji omogućava da se ponuda svih vinskih izleta po Srbiji nađe na jednom mestu.

PUdruženje ‘’Moja Srbija’’ organizovalo u Beogradu festival domaćeg turizma ‘’Pokreni se, upoznaj Srbiju’’

Regionalna destinacijska organizacija Dežela Celjska (Slovenija) predstavila je u Beogradu ponudu 21-og mesta koja su uključena u ovu destinaciju.

Нема коментара:

Постави коментар