петак, 6. јул 2012.

Aqua parkovi pravi izbor za ove vrele dane


Ne znate gde bi po ovoj vrelini, a neki morski aranžman niste još odabrali, pa evo nekoliko predloga od mene. Poseta aqua parkovima je u najačešćem slučaju predviđena za kratak odmor ili vikend u prirodi.


Aqua park Izvor Aranđelovac

Aqua park Izvor nalazi se u Aranđelovcu, u Bukovičkoj banji, na samo sat vremena vožnje od Beograda. 

Aqua park Izvor prostire se na površini od 6 hektara. U okviru aqua parka postoje tri bazena sa mineralnom vodom, dvanaest tobogana za odrasle, od kojih najduži imaju 120 m, a najviši 22 m, tri tobogana za decu i mnoštvo atrakcija koje ovaj aqua park čine privlačnim kako za osobe željne avanture, tako i za porodice sa decom. 

Radno vreme je od 10 do 19h, a blagajne se otvaraju u 9h. 
www.aquapark-izvor.com


Aqua park Jagodina

Aqua park u Jagodini nalazi se u najlepšem delu grada u okviru sportsko turističkog kompleksa potok ''Đurđevo brdo''.

Aqua park se prostire na površini od pet hektara i sadrži sedam bazena za sportske i rekreativne aktivnosti sa vodenim atrakcijama za decu i sistem tobogana ukupne dužine oko 600 metara. Pored olimpijskog bazena, u aqua parku postoje i bazen sa šankom, rekreativni bazen sa ekstremnim toboganom, spiralni tobogan body slide, tobogan wide slide, tunel body slide i vodeni zamak za decu.

Aqua park sadrži terene za: mali fudbal, košarku, rukomet, odbojku i stoni tenis, a postoji i kutak za decu u kome se nalaze ljuljaške i klackalice. U okviru aqua parka nalazi se šest restorana sa oko 1.200 stolica, 1.000 ležaljki i suncobrana, restoran brze hrane, kafe poslastičarnica i prodavnice.
http://www.aquapark.autentik.net/


Aqua park Petroland

Aqua park Petroland nalazi se u Bačkom Petrovacu, nadomak Novog Sada, 120 kilometara od Beograda, isto toliko udaljen od granice sa Mađarskom i samo 20 km od graničnog prelaza sa Hrvatskom.

Petroland je otvoren 23. aprila 2012. godine, prostire se na 8 hektara, a sadrži više od 2500m² vodenih površina I 51 000m² travnatih površina. Aqua Park se snabdeva geotermalnom vodom koja izvire sa dubine od 800 metara. 

U Petrolandu postoje tri kule za spuštanje sa tobogana, dvadeset tobogana za decu i odrasle, šest bazena: bazen sa talasima, bazen za relaksaciju, „divlja reka“: rafting, veliki dečiji bazen posebno dizajniran za najmlađe i dva bazena za spuštanje sa tobogana.

Gostima aqua parka na raspolaganju su i tereni za fudbal i odbojku na pesku i travnati teren za više sportova, četiri prostrane plaže sa suncobranima i 2 500 ležaljki, sedam restorana i kafića.

Sezonsko radno vreme je: radnim danima od 10 do 21h vikendom od 09 do 21h

www.petroland.rs 

Popularnost aqua parkova se zasniva na činjenici da su lako dostupni i da predstavljaju novinu u turističkoj ponudi Srbije, finansijski su popularni, kako za porodične posete, tako za individualne izlete, koji se mogu kombinovati sa nebrojenim letnjim manifestacijama, festivalima, posetama kulturno-istorijskim znamenostima i konzumiranjem aktivnog odmora.

Нема коментара:

Постави коментар