среда, 30. мај 2012.

Gastronomske ture i mozaik Srbije


Prateći ovogodišnju noseću kampanju Turističke organizacije Srbije Soulfood Serbia, agencija Metropoliten tours je osmislila dva posebna gastronomska programa: Urbano-ruralna fuzija je izbor gastronomije severa, a gastronomsko putovanje na jug i istok Srbije nosi pečat srednjevekovnih ukusa i ’’jakih začina juga’’.

Gastronomsko putovanje ’’Jaka fuzija srednjevekovnih ukusa, začina i recepata južne i istočne Srbije’’ prvi dan je obeležen vrhunskim vinima u podrumu Radovanović u Krnjevu. Drugi dan počinje u srpskoj prestonici Nišu, gde se u poznatom lokalu Druid pripremaju obroci sa specijalnim začinima i povrćem. Popodne je rezervisano za lekcije pravljenja sira na farmi u okolini Knjaževca. Naredni dan počinje obilaskom grada vina – Rajačkih pimnica i zelenih pijaca u obližnjim selima, a popodne se obilazi Kladovo. Ovaj dan na istoku Srbije završava se u prirodi, gde se na vatri u specijalnim kotlićima kuva riblja čorba. Četvrti dan nosi pečat rimskog lokaliteta Viminacijum i restorana kolibe u Smederevu, gde se uče kulinarske veštine i tajne pripremanja divljači. Putovanje se završava u Beogradu sa rakija-turom i večerom u Skadarliji. Na ispraćaju se pije jaka crna kafa i doručkuje pravi burek.

Ja sam odabrala ovu gastronomsku turu,kao što sam na početku navela ima ih nekoliko i sve u cilju upoznavanja gastronomije naših krajeva i sastavljanja onog pravog mozaika koji zadovoljava istančane ukuse pojedinca, tako da vam prepustam na volju da odaberete pravi ukus i kolorit krajolika koji bas vašem temperamentu odgovara.
Uživajte u sklapanju sopstvenog mozaika.

Нема коментара:

Постави коментар