Karakter vina odražava sredinu u kojoj je nastalo i rezultat je nenarušenog sklada vinove loze, prirode i predstavlja pravi dar podneblja sa koga je poteklo.
Slaganje vina sa hranom je individualni osećaj za kojim treba tragati. Služi se na temperaturi od 8-10 C, a čuva na 13 C.
Vino nikada ne mešati sa vodom!!!
Vinski regioni:
Subotica - Horgoš
- Hajdukovo
- Subotica
- Čoka
- Feketić
- Temerin
Srem
- Sremski Karlovci
- Banostor
- Irig
Banat
- Vršac
- Veliko Srediste
- Gudurica
Šumadija - Velika Morava
- Smederevo
- Požarevac
- Krnjevo
- Arandjelovac
- Valjevo
Pocerje
-Timok
- Rajac
- Smedovac
- Rogljevo
- Knjaževac
Nišava - Južna Morava
Zapadna Morava
- Kruševac
- Bučje
- Trstenik
- Aleksandrovac
- Trzac
- Trnavci
- Donje Zleginje
- Gornje Zleginje
Нема коментара:
Постави коментар