среда, 8. септембар 2010.

Vinski regioni


Karakter vina odražava sredinu u kojoj je nastalo i rezultat je nenarušenog sklada vinove loze, prirode i predstavlja pravi dar podneblja sa koga je poteklo.

Slaganje vina sa hranom je individualni osećaj za kojim treba tragati. Služi se na temperaturi od 8-10 C, a čuva na 13 C.

Vino nikada ne mešati sa vodom!!!

Vinski regioni:

Subotica - Horgoš
- Hajdukovo
- Palić
- Subotica
- Čoka
- Feketić
- Temerin

Srem
- Sremski Karlovci
- Banostor
- Irig

Banat
- Vršac
- Veliko Srediste
- Gudurica

Šumadija - Velika Morava
- Topola
- Smederevo
- Požarevac
- Krnjevo
- Arandjelovac
- Valjevo

Pocerje
-Timok
- Rajac
- Smedovac
- Rogljevo
- Knjaževac

Nišava - Južna Morava

Zapadna Morava
- Kruševac
- Bučje
- Trstenik
- Aleksandrovac
- Trzac
- Trnavci
- Donje Zleginje
- Gornje Zleginje

Нема коментара:

Постави коментар